Kézműves Termékek

Ha nincs időd részt venni a workshopokon és magadnak elkészíteni e kézűves környezetbarát, hulladékcsökkentő termékeket, akkor meg is rendelheted őket.

Elérhető termékek:

Textil zsákot, méhviaszos csomagolót Esztergomban, a Kiskosárban tudtok személyesen venni  csütörtökönként délután fél5 és 7 között (a belvárosi Plébánia udvarán).

Budapesti átadás is lehetséges , illetve használt papírba csomagolva postai átvétellel el tudom küldeni.

  • Textil zsákok műanyag zacskó helyett: természetes anyagból* (pamut, len), akár régi kedvenc ruha, lakástextil anyagaidból varrom
  • Méhviaszos csomagoló: folpack, műanyag fólia, zacskó, alu fólia helyett, szendvizs, uzsonna tárolására, valamint olyan élelmiszerek hűtőben való tárolásához, melyek nedvességét, frisseségét szeretnéd megőrizni , dényetetejét is le lehet zárni vele. (Kézmelegtől megpuhul és formázható. Mosás hideg lanygos vízzel, esetleg natur szappannal. A méhviasz antiszeptikus tulajdonsággal bír, egy a szappan elhagyható).

  • Mosható intimbetétek: 100% természetes anyagokból készítem

 

  • Arclemosó/sminklemosó/testradír korongok: horgolt, vagy varrt szélű flanel

 

  • Natur kozmetikumok: méhviaszos arc és testápoló, krémdezodor, 3in1 bőrradír, fekete ‘szemceruza’ por stb

 

*JÓ HA TUDOD: Csak természetes anyagokat használok. Mivel a cél a műanyagok kiváltása, így kézenfekvő számomra, hogy szintetikus anyagokkal sem terhelem a környezetünket. (Nyilván a festékek miatt ezek a pamut vagy len anyagok sem komposztálhatók, mégsem szennyezik a talajt, természetes vizeket évszázadokig.)
Fontos tudni, hogy a szintetikus anyagból készült ruhák és textilek mosásakor több százezer mikroműanyag kerül a természetes vizeinkbe, ugyanis ezek mérete olyan pici, hogy még a legfinomabb szennyvíz szűrőkön is könnyedén átsurrannak. Éppen ezért érdemes elgondolkozni, hogy a bevásárló táskát a terendi tülből szeretnéd  (lehet, hogy a régi függönyt haszonsítjuk újra, de míg a függönyt évente egyszer mosod , a bevásárló zacsikat akár hetente…) vagy egy vékony pamutvászonból, esetleg régi lepedőből. Hidd el, nem gond, hogy nem átlátszó, a pénztárosnak nem lesz probléma belenézni a zsákba. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás befogni a régi pamut párnahuzatokat a vásárláshoz, a szájukat pedig egyszerűen összecsomózni. Természetesen a mérős, főleg méregdrága élelmiszerek (pl magok, aszalványok) esetén, célszerű könnyű anyagból készült tárolót használni. Ezze megfelel egy darab újságpapír/zsírpapír vagy (akár saját készítésű) papírzacskó is, melyből a mérést követően egyből átöntheted a terméket egy biztonságosabb csomagolásba.